Videot ja tehtävät ovat opetussuunnitelman mukaisia, ja niitä voidaan käyttää etiikan sisältöjen opettamiseen. Ne soveltuvat myös yhteisopetukseen muiden katsomusaineiden opettajien kanssa yhdessä opetettavaksi. Tehtävät käsittelevät tunnetaitoja ja niiden avulla voidaan harjoitella omien vahvuuksien löytämistä. Jokaiseen jaksoon liittyy tehtäväpaketti, jossa on viisi erityyppistä tehtävää.

Keskusteluvinkki:

Sisältää kysymyksiä, jotka pohjustavat videon aiheeseen ja virittävät keskustelua katselun jälkeen.

Toimintavinkki

Aiheeseen liittyviä toiminnallisia tehtäviä kuten draamaa ja leikkejä.

Askarteluvinkki

Piirros- tai askartelutehtävä mallikuvineen ja tarvittaessa ohjekuvineen.

Digivinkki

Videot löytyvät osoitteesta mestat.fi/mammi Videot voidaan katsoa myös Zappar-sovelluksen kautta (lataa maksuton sovellus tablettiin tai puhelimeen ja etsi kuvista merkki)

Koko jakson ajan oppilaat voivat kirjoittaa oppimispäiväkirjaa digitaaliseen portfolioon ja ladata siihen kuvia tekemistään töistä. Tätä voidaan käyttää jakson arviointina. Oppimispäiväkirja voidaan toki tehdä myös vihkoon.

Kirjavinkki

Kirjavinkki on syventävä tehtävä, jossa aihetta pohditaan laajemmin Raamatun, mutta myös muiden uskontojen ja katsomusten kannalta. Tutustutaan myös erilaisiin tekstilajeihin.

Tehtävät on suunniteltu kolmas-neljäsluokkalaisille. Yhden videon käsittelyajaksi kannattaa varata ainakin 45 minuuttia, kaikkien videon tehtävien tekemiseen kaksoisoppitunti. Ne soveltuvat myös ryhmätehtäviksi, joita voidaan tehdä esimerkiksi kiertopistetyöskentelynä.